Коротко про нараду міського голови з керівниками комунальних підприємств та державних служб


12.01.2022
ПОШИРИТИ

За інформацією заступника директора Червоноградської центральної лікарні Ярослава Панчишина, за минулий тиждень в стаціонарі проліковано 189 хворих, також зафіксовано 105 звернень в травмпункт. Від коронавірусної інфекції щепилось 490 медичних працівників, що становить 60% від загальної кількості персоналу. Такий не надто високий відсоток пояснюється тим, що значна кількість медиків уже перехворіла коронавірусом, а термін після якого можна вакцинуватися ще не минув.

 

Проблеми з електропостачанням та каналізацією були найактуальнішими у рейтингу скарг червоноградців в аварійні служби КП «Червонограджитлокомунсервіс». У перші дні нового року було зафіксовано  488 таких звернень. За інформацією директора підприємства Юрія Кукоби,  проведено відновлювальний ремонт сухої електричної  сауни в «Нептуні»,  яка надалі  працюватиме за графіком: чоловічий день у п’ятницю та неділю, жіночий день - субота.

 

   Без аварій, однак зі скаргами мешканців на неналежну якість води розпочали новий рік працівники КП «Червоноградводоканал». За словами директора підприємства Володимира Солдата, у святкові дні значно збільшилося споживання води, тож аби  втримати тиск на належному рівні доводилося підключати додаткові потужності. Це, у свою чергу, призводило до певного «збурення»  у системі..

 

Мешканцям одно та двоповерхових будинків в платіжках за грудень прийшли  збільшені нарахування за тепло. Як повідомив директор підприємства, Степан Дмуховський, згідно з діючими нормативними документами, підприємство не має права нараховувати плату за квадратний метр, як це було минулого опалювального сезону, а проводить розрахунки за нормами споживання. Враховуючи те, що середньодобова температура у грудні складала мінус 1.4 градуси, тож при розрахунку норми споживання для  одно та двоповерхових будинків вартість тепла склала 118 грн 85 коп за 1 м кв.  Це вдвічі більше, аніж минулого року ( 55 – 65грн.). Відтак, на думку очільника ЧТКЕ, є кілька варіантів розв’язання  цієї проблеми для мешканців -  встановлення лічильника, або  ж від’єднання  усього будинку від системи централізованого теплопостачання.


Категорії

Новини

Останні новини

19.04.2024
На території Львівської області фахівці Держпродспоживслужби проводитимуть пероральну вакцинацію диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

В травні 2024 року заплановано провести весняну кампанію з пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Під час кампанії будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких м'ясоїдних, яка безпечна для людей та інших тварин.

19.04.2024
Не спалюйте сухостій та сміття!

Спалювання сухостою, торішнього опалого листя та побутового сміття має сезонний характер, із року в рік набуває масштабних розмірів. Це не тільки шкодить довкіллю, а й несе загрозу об’єктам енергетичної інфраструктури, які можуть бути пошкоджені внаслідок умисного підпалу сухостою або сміття.

18.04.2024
19 квітня в громаді День жалоби

У зв’язку з загибеллю під час виконання бойового завдання в російсько-українській війні Ленька Олега Юрійовича 19 квітня в Червоноградській громаді оголошено День жалоби.